Rulltårtsbakelse

Serverar: 15-20 portioner

Rulltårtsbakelserna får persisk smak när man strör granatäppelkärnor och pistagenötter på toppen.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 2-3 dl sylt eller mosade bär
  • Garnering
  • 2 dl Arla vispgrädde
  • 1 granatäpple
  • 1 msk hackade pistagenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30x40 cm. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med vattnet. Bred ut smeten i långpannan och grädda genast i mitten av ugnen ca 5 min.
    3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Bred ut sylt på kakan och rulla ihop. Låt svalna.
    4. Vispa grädden till ett fast skum. Dela granatäpplet och tryck ut kärnorna. Skär rulltårtan i 3 cm tjocka skivor och garnera med vispad grädde, granatäppelkärnor och hackade pistagenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben