Camemberttårta med hjortronmylta

Serverar: 4 portioner

Ostig tårta på knaprig bädd som serveras med skogens guld.

Ingredienser

  • 250 g camembert
  • 200 g frysta hjortron
  • 1 dl socker
  • 100 g torkade aprikoser
  • 75 g hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Mixa osten i en matberedare. Klä insidan av en djup tallrik med plastfolie. Häll ostblandningen i tallriken och ställ den i kylskåp i minst 5 timmar, gärna över natten.
    2. Blanda frysta hjortron och socker. Låt tina i rumstemperatur så att sockret smälter, ca 2 timmar.
    3. Mixa aprikoser och hasselnötter i en matberedare. Känn på osten att den stelnat, fördela nötblandningen ovanpå och tryck till försiktigt.
    4. Vänd snabbt osttårtan med hjälp av en tallrik. Ta bort plasten och dekorera med hjortronmylta eller servera myltan i en skål bredvid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben