Mexburgare med paprikacrème
Det här är inte vilken hamburgare som helst. Kalvfärs (eller blandfärs) rostad lök och jalapeño ger en härlig smak av texmex. En crème på färskost och grillad paprika blir pricken över i. Fyll ett varmt bröd med burgaren, sallad, crème och skivad bifftomat och njut.
Ingredienser
Paprikacrème
290 g grillad paprika ( finns att köpa i glasburk)
200 g naturell färskost
1/2 citron
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Mexburgare
500 g kalvfärs eller blandfärs
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
1 dl rostad lök
1/2 dl inlagd jalapeño
2 msk smör eller margarin
Till servering
Hamburgerbröd
Romansallad
Bifftomater
Rostad lök
Inlagd jalapeño
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150°C.
- Crème:
Hacka paprikan grovt och blanda den med färskosten. Smaksätt med några droppar citronsaft, salt och peppar.
- Mexburgare:
Blanda färsen med salt, peppar, lök och hackad jalapeño. Forma färsen till 4 hamburgare
Bryn hamburgarna i matfettet på hög värme och sätt sedan in dem mitt i ugnen ca 5 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C.
- Till servering:
Servera hamburgarna i rostade hamburgerbröd med romansallad, paprikacrème och skivade tomater. Gärna också med extra rostad lök och jalapeño.
Liknande recept
Kommentarer (0)