Ägghalvor med medelhavsfyllningar

Serverar: 4 portioner

Passande i påsk :)

Ingredienser

  • 6 ägg
  • Fyllning 1
  • 1 rostad paprika
  • 1 dl kesella
  • Salt
  • Peppar
  • 4 skivor chorizosalami
  • Fyllning 2
  • 1 dl aioli
  • 2 msk hackad persilja
  • 8 musslor
  • Fyllning 3
  • 2 tomater
  • 8 svarta urkärnade oliver
  • 1 msk kapris
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Lägg äggen i kallt vatten och koka i 8 - 10 minuter från att vattnet kokt upp. Spola äggen kalla. Skala och dela dem på mitten, stående.
    2. Mixa rostad paprika med kesella och smaksätt med salt och peppar. Strimla chorizosalamin.
    3. Blanda aioli med persilja. Häll av vattnet från musslorna
    4. Skär tomaterna i fyra klyftor, skär bort kärnorna och tärna tomatköttet. Grovhacka oliverna. Blanda tomattärningar med oliver, kapris och olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
    5. Toppa ägghalvorna med paprikacrème och chorizosalami. Persiljeaioli och musslor och grönsakshacket. Fyra ägghalvor med varje fyllning.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben