Nässelsoppa med ägghalvor

Serverar: 4-6 portioner

Här kommer ytterligare ett recept på nässelsoppa men ej lika dan. Servera med kokta ägghalvor, stekta korvslantar eller bacon.

Ingredienser

  • ca 2 liter nässlor
  • 1 1/2 liter vaten
  • 1/2 msk salt
  • 50 gram smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 1/2 liter nässelspad
  • 3/4-1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljonger
  • 1 dl grädde
  • kokta ägghalvor
  • gräslök
  • ev. slantar av prinskorv eller stekta baconbitar
  • Instruktioner

    1. Skölj nässlorna riktigt noga och koka dem 10-15 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och pressa ur allt vatten. Spara spadet.
    2. Hacka nässlorna fint, enklast i matberedare. Fräs samman smör och mjöl och vispa i nässelspad och buljong lite i sänder.
    3. Tillsätt nässlor och grädde, koka några minuter och smaka av.
    4. Garnera med några ägghalvor och finskuren gräslök och ev. korvslantar eller bacon om man vill ha.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (5)

    busan37 25 maj 2008

    Jättegott när jag till slut lyckades.

    sikaal 4 maj 2010

    Jättebra klassiskt recept! Blev jättegod smakrik soppa! :-D Väl värt en 5;a. Lena

    emaxen 24 maj 2012

    Oooooooooh vilken underbar nässelsoppa. Passa på nu alla nu när vårnässlorna är som bäst. Full pott i betyg. TACK o kram från emaxen

    monci 20 augusti 2012

    Mycket god. Satte i frysen, så får vi äta soppan på vintern

    Gul13 7 maj 2013

    Jag är inte soppälskare men dottern (8 år) hade hört i skolan att man kunde äta nässlor och hon beställde nässelsoppa. Helt okej för min del. Maken och dottern gillade det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben