Nässelsoppa med ägghalvor
Här kommer ytterligare ett recept på nässelsoppa men ej lika dan. Servera med kokta ägghalvor, stekta korvslantar eller bacon.
Ingredienser
ca 2 liter nässlor
1 1/2 liter vaten
1/2 msk salt
50 gram smör
4 msk vetemjöl
1/2 liter nässelspad
3/4-1 liter vatten
2 grönsaksbuljonger
1 dl grädde
kokta ägghalvor
gräslök
ev. slantar av prinskorv eller stekta baconbitar
Instruktioner
- Skölj nässlorna riktigt noga och koka dem 10-15 minuter i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl och pressa ur allt vatten. Spara spadet.
- Hacka nässlorna fint, enklast i matberedare. Fräs samman smör och mjöl och vispa i nässelspad och buljong lite i sänder.
- Tillsätt nässlor och grädde, koka några minuter och smaka av.
- Garnera med några ägghalvor och finskuren gräslök och ev. korvslantar eller bacon om man vill ha.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Jättegott när jag till slut lyckades.
Jättebra klassiskt recept! Blev jättegod smakrik soppa! :-D Väl värt en 5;a. Lena
Oooooooooh vilken underbar nässelsoppa. Passa på nu alla nu när vårnässlorna är som bäst. Full pott i betyg. TACK o kram från emaxen
Mycket god. Satte i frysen, så får vi äta soppan på vintern
Jag är inte soppälskare men dottern (8 år) hade hört i skolan att man kunde äta nässlor och hon beställde nässelsoppa. Helt okej för min del. Maken och dottern gillade det.