God och len soppa. Nässlor innehåller mycket järn, som är bra för oss kvinnor.Plocka dom späda nässlorna med gummihandskar och med hjälp av sax. Inte vid vägkanten.
Ingredienser
2-3 liter nyplockade nässlor
1 dl grädde
½ dl crème fraiche
1 msk vegetabilisk bulgong
Smör
3-4 msk mjöl
1-2 dl vatten
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
1 krm paprikapulver
1 msk flytande citron
Klippt gräslök
Instruktioner
- Lägg helst nässlorna i blöt ca en timma.
Rensa och skölj dem några gånger.
- Koka den i lite vatten tills dom mjuknar, tillsammans med den klippta gräslöken.
- Mixa dom eller hacka dom.
- Gör en redning av smör och mjöl. Späd med grädde, crème fraiche, buljong, nässelspad och krydda.
- Lägg i nässlorna och gräslöken. Koka ca 5 minuter.
- Späd om det blir för tjock soppa.Måtten är ca mått - beroende på hur tjock soppa man vill ha.
- Lycka till!. Smaklig måltid.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Relaterade Artiklar
Ut och leta "musöron"
Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...
Många viktiga vitaminer som är nästan gratis!
Vilken lycka. Men får vånta till våren, som förhoppningsvis kommer snart. Har inte ätit nässelsoppa på snart 40 år.
Använder man bara bladen...eller även stjälkarna? Har aldrig testat, men låter spännande.
Det blir mer smak av gräslöken om den inte få koka med. Klipp den fint och lägg i den det allra sista, eller klipp den lite grövre och använd som garnering. Annars ett superrecept!
Mums. Jättegott. Redde av med dinkelmjöl och det blev bra. Fem i betyg.