Nässelsoppa

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Så jädrans underbar

Ingredienser

  • ca 3 liter nässlor
  • 3 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 1/2 liter vatten
  • 1 dl färsk gräslök
  • 1 dl grädde
  • 4 msk mjöl
  • 3 msk smör
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Förberedelser: Plocka späda nässlor eller topparna på de äldre. Klipp av bladen och släng stjälkarna. Det ska vara 3 liter blad. _________________________________________________
    2. Koka nässlorna i vattnet i 10 minuter . Sila sedan av nässelvattnet och spara det. Klipp/hacka de kokade nässlorna i stora eller små bitar (välj själv).
    3. Knåda ihop mjölet och smöret till en boll. Koka upp nässelvattnet med grönsaksbuljongen och lägg i mjölbollen och rör tills den helt smält.
    4. Lägg i de hackade nässlorna, grädden och gräslöken och peppra och salta efter behag. Låt puttra på svag värme i 5 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ut och leta "musöron"
    Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben