Nässelsoppa

Serverar: 2 portioner

Tid: 15 minuter

En enkel god och nyttig soppa som går fort att göra när nässlorna är rensade. Rensningstiden av nässlor är inte med räknad i receptet.

Ingredienser

  • 8 dl rensade späda nässlor
  • 2 msk finhackad purjolök
  • 5 dl vatten
  • ½ buljongtärning (kyckling eller grönsak)
  • 1 msk smör/margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk creme fraiche
  • Körvel
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Finhacka purjolöken. Koka purjo och nässlor i saltat vatten ca 5 minuter. Slå av vattnet. Koka upp 5 dl vatten med en ½ buljongtärning. Smält margarinet och vispa ner vetemjölet. Häll på buljongen och låt allt koka i 3-5 minuter. Lägg i nässlorna o purjon. Kör med mixerstav tills allt är finfördelat. Värm upp soppan och ta i creme fraichen. Krydda med lite körvel, salt o vitpeppar.
    2. Jag serverar denna soppa med knaperstekt bacon eller kokt ägg.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5
    5
    40 min
    4-6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Ut och leta "musöron"
    Nu undrar du nog om jag blivit helt tokig. Men musöron kallas faktiskt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben