Nässelsoppa med frikadeller

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en soppa som vi alltid vill ha när deförsta små nässlorna sticker upp.

Ingredienser

  • Nässlor
  • Vatten
  • Salt
  • Eventuellt buljongtärning
  • 200 gr kalv-eller oxfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk stötta skorpor
  • 1/2 kkp mjölk
  • 1 tsk potatismjöl
  • 2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • Gräslök
  • 1 msk smör
  • 1 msk mjöl att reda soppan med
  • 1 msk mjöl
  • Instruktioner

    1. Plocka rikligt med nässlor när dom är små. c:a 1/2 plastpåse
    2. Skölj dom mycket noga i rikligt men vatten 6-8 ggr. Koka nässlorna ltillsamman med gräslöken. Kör det i matberedaren. Blanda samman ingredienserna till frikadellerna.Gör små bullar som kokas ivatten 20 min. Smält smör,blanda i mjöl och späd med nässlora.Använd även vattnet som frikadellerna har kokat i. Lägg i en buljongtärning. smaka av med salt och peppar Serveras med kokta ägghalvor

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    5

    Kommentarer (1)

    Anna-Lena1922 11 februari 2008

    har med tacksamhet tagit del av olika möjligheter att använda nässlor. Ogräs till trots är det en läcker och nyttig ört anna-lena 1922

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben