Danska frikadeller

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min mor som var danska lagade denna favoriträtt många gånger. Denna rätt är dessutom en av Danmarks nationalrätter.

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • ½ gul lök
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin till stekningen
  • Instruktioner

    Hacka den gula löken. Blanda samman alla ingredienserna. Låt stå och dra cirka 20 minuter. Klicka ut biffarna och stek dem i margarin

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mammaellen 22 september 2008

    Hejsan! Min mor var också från Danmark Århus. Jag brukar också laga frikadeller efter mors recept som är likadant som ditt. Så jag sparade det i min kokbok, jag ska nämligen trycka ut min kokbok och pärma in den och ge till mina söner i julklapp.

    fjollan 25 januari 2009

    Min mamma var också dansk men hon hade i en tsk bakpulver också men gott är det

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben