Mozzarellafyllda frikadeller med glutenfri pasta

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Underbart goda frikadeller med en mozzarellafyllning, serverat med Risentas nya tillskott Kikärtspasta. Lättlagad middag som ändå kan kallas vardagslyx!

Ingredienser

  • Fyllda frikadeller i tomatsås
  • 600 g köttfärs (vi köpte 1 kg och gjorde pannbiffar på resten, till matlådor!)
  • 1200 g krossade tomater (3x400 g burkar krossade tomater, vi använder alltid Mutti)
  • 125 g (1 st) ekologisk mozzarella
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipulver
  • 0.5 tsk timjan
  • 0.5 nypa salt
  • 0.5 nypa vitpeppar
  • Tillbehör
  • 80 g Risentas kikärtspasta
  • 1 msk ekologisk hampaolja (alt kokosolja)
  • 0.5 tsk havssalt
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda köttfärs med 2 pressade vitlöksklyftor, salt, peppar och chilipulver. Krydda ordentligt.
    2. Dela sedan mozzarellan i 6 bitar, ta upp en bit köttfärs – platta ut i handen, lägg i mozzarellabiten och rulla sedan till en stor köttbulle. Upprepa med de resterande 5 mozzarellabitarna.
    3. Ta sedan fram en stor kastrull, häll ner alla 3 burkar krossade tomater – pressa i 2 vitlöksklyftor, krydda återigen med salt, peppar, chili och även med timjan. Låt tomatsåsen koka upp och lägg sedan ner frikadellerna, låt dem koka på medeltemperatur i cirka 15-20 minuter.
    4. Koka under tiden upp vatten, lägg i pastan och låt den koka enligt anvisning. När den är klar, häll av vattnet och lägg ner dem i en stekpanna och stek dem med havssalt och peppar i hampaolja eller kokosfett.
    5. Servera sedan de mozzarellafyllda frikadellerna med pastan och bladspenat. Enjoy ;)

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben