Lättbakade wienerlängder som min mamma ofta gjorde.
Ingredienser
50 g jäst
2 msk vatten
2 ägg
200 g smör
2 msk socker
6 dl vetemjöl
Fyllning
100 g mandelmassa
75 g smör
Pensling
1 ägg
0,5 dl flagad mandel
Instruktioner
Blanda 5 dl av mjölet med sockret och tillsätt smöret i klickar. Blanda samman till en grynig massa.
Rör ut jästen i vattnet och tillsätt den tillsammans med äggen.Blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till 15x30 cm.
Riv mandelmassan och rör ihop med smöret. Bred ut röran i en sträng i mitten av längderna. Vik upp långsidorna mot mitten.
Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med det lätt uppvispade ägget och strö över mandelspånen.
Grädda i ca 10 minuter i 250 grader i mitten av ugnen.
Tack för det här receptet, Jag har sökt efter det tidigare. Skall snart prova det!
Vi åt sådan på Bornholm för länge sen och vi tyckte den var så god.Fast de kallade den kringla.
Margit
gds87719 juli 2011
Tack för receptet det var mycket gott uppskattades.
Tack för det här receptet, Jag har sökt efter det tidigare. Skall snart prova det! Vi åt sådan på Bornholm för länge sen och vi tyckte den var så god.Fast de kallade den kringla. Margit
Tack för receptet det var mycket gott uppskattades.