Danska wienerlängder

Serverar: 20 portioner

Tid: 50 minuter

Lättbakade wienerlängder som min mamma ofta gjorde.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • 200 g smör
  • 2 msk socker
  • 6 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 100 g mandelmassa
  • 75 g smör
  • Pensling
  • 1 ägg
  • 0,5 dl flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Blanda 5 dl av mjölet med sockret och tillsätt smöret i klickar. Blanda samman till en grynig massa. Rör ut jästen i vattnet och tillsätt den tillsammans med äggen.Blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till 15x30 cm.
    2. Riv mandelmassan och rör ihop med smöret. Bred ut röran i en sträng i mitten av längderna. Vik upp långsidorna mot mitten. Låt jäsa ca 30 minuter. Pensla med det lätt uppvispade ägget och strö över mandelspånen.
    3. Grädda i ca 10 minuter i 250 grader i mitten av ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    margitkallgren 24 maj 2011

    Tack för det här receptet, Jag har sökt efter det tidigare. Skall snart prova det! Vi åt sådan på Bornholm för länge sen och vi tyckte den var så god.Fast de kallade den kringla. Margit

    gds877 19 juli 2011

    Tack för receptet det var mycket gott uppskattades.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben