Pebbernødder, Danska Pepparnötter

Serverar: 100 portioner

Tid: 40 minuter

När jag flyttade till Skåne blev dessa snabbt en favorit till den varma glöggen framför brasan i adventstid.

Ingredienser

  • 350 g mjöl
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 150 g mörk farin
  • 1 tsk: ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk nejlikor
  • ca ½ tsk vitpeppar
  • 125 g smör
  • 1 ägg
  • 3 msk grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna Blanda i ägg och grädde.. Forma till en deg och rulla ut i fingertjocka längder Dela degen i ca 100 bitar. Trilla små bollar och lägg på bakplåtspappersklädd plåt
    2. Grädda 10 min 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben