Danska fastlagsbullar - traditionella

Serverar: 30 portioner

Danska fastlagsbullar - traditionella Näringsvärde per portion 742 kJ/177 kcal

Ingredienser

  • 100 g jäst
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • 8 dl vetemjöl
  • 400 g margarin
  • Kräm
  • 1 ägg
  • 3 msk socker
  • 1 msk maizenastärkelse
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 2 dl florsocker med chokladsmak
  • 2-3 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda ägg, socker, maizenastärkelse, mjölk, grädde och vaniljsocker, samtliga ingredienser till krämen, i en kastrull och sjud tills den tjocknat. Ställ åt sidan för att svalna.
    2. Rör samman jäst, mjölk och socker. Tillsätt ägget och därefter mjölet. Kavla ut degen till ca 1 ½ cm tjocklek på mjölat bakbord. Skiva margarinet och lägg det på 2/3 av degen. Vik samman degen i 3 lager.
    3. Kavla ut degen igen och vik den igen, nu på andra ledden, 3 lager. Upprepa ytterligare en gång.
    4. Kavla ut degen tunt och skär den i 30 fyrkanter. Lägg en klick av krämen på varje fyrkant. Vik samman noga och lägg bullarna med skarven nedåt på plåtar. Låt jäsa i 1 timme. Sätt ugnen på 230°.
    5. Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Garnera med chokladglasyr.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben