Danska falska wienerbröd

Serverar: 35 portioner

Tid: 1 timme

Dessa goda fikabröd har gått hem hos de flesta som jag har delat med mig av både kakan och receptet.

Ingredienser

  • 175 g rumsvarmt smör
  • 50 g jäst
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk socker
  • 2 ägg
  • 8-10 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • 2 dl socker
  • Några droppar bittermandelolja
  • 150 g smör
  • Fyllning 2
  • ½ liter vaniljkräm
  • Instruktioner

    1. Dela degen i två delar. Kavla ena halvan tunt. Lägg på långpanna med bakplåtspapper under. Bred på vanilj krämen. Kavla ut resten av degen.Bred på smörfyllningen och rulla ihop degen som en rulltårta.skär ut ca 35 bitar av degen. Lägg bitarna över degplattan i långpannan. pensla med ägg och strö över pärlsocker. Låt jäsa ca 35-40 min. Grädda i 250 grader i 10-20 min Skär bitar när kakan svalnat.
    2. Lycka till // Annica

    Liknande recept

    4
    50 min
    4-6
    1

    Kommentarer (4)

    Monfri 25 september 2009

    Hur goda som helst! Hinner aldrig ner i frysen! :)

    jjalla 29 september 2009

    ska testa och göra ida.Ser mumsigt ut =)

    ankan1337 11 februari 2010

    det är ju helt vanliga bullar!!!

    emmamary@live.no 17 oktober 2011

    Ser inte hela receptet.. har blivit medlem men ser det endå inte:) Lagade dessa bullarna en annan gång och de var fantastiska. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben