Danska fastlagsbullar - lite nyttigare

Serverar: 25 portioner

Goda, goda semlor

Ingredienser

  • 50 g jäst för söta degar
  • 4 dl fingervarm mjölk
  • 100 g flytande margarin
  • 1 dl kesella
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • ca 12 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl kesella
  • 3 dl fast äpplemos
  • 2 msk Dansukker Brun Farin
  • 1 tsk kanel
  • Pensling
  • Ägg
  • Glasyr
  • 2 dl Dansukker Flor med chokladsmak
  • 2-3 tsk vatten
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Häll på mjölken och rör tills den löst sig. Blanda i ägg, kesella, margarin, socker, salt och kardemumma.
    2. Blanda bakpulvret i hälften av mjölet och tillsätt även detta. Arbeta därefter in mjölet till degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 30 minuter.
    3. Blanda samman kesella, äpplemos, brun farin och kanel, ingredienserna till fyllningen.
    4. Degen kavlas ut till en tunn platta som skäres i 25 fyrkanter. Lägg en klick av fyllningen på vardera degruta. Vik samman och lägg på plåtar med skarven nedåt. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sättt ugnen på 225-250°.
    5. Grädda fastlagsbullarna mitt i ugnen i 10-12 minuter.
    6. Låt svalna på galler under duk. Garnera med chokladglasyr.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben