Danska kanelsnäckor

De danska kanelsnäckorna är mer söta än de svenska. Snäckorna backas med farinsocker i degen och pudras med florsocker. Se bilden.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör
  • 2 dl brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 äggvita
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt en ugn på 190°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
    2. Lägg smör och farin i en stor skål och rör om ordentligt. Tillsätt kanel, bakpulver, ägg och vaniljsocker. Rör i mjölet lite i taget, med en träsked, tills degen har blivit ganska seg.
    3. Rulla ut degen till ca. 20 cm. långa korvar, som sedan formas till en spiral (snäckform). Lägg snäckorna med ca. 5 cm. mellanrum på plåten. Pensla snäckorna med äggvita.
    4. Blanda florsocker och kanel i en kopp och strö detta över snäckorna. Baka snäckorna i ugnen i ca. 10 min. eller tills de är gyllenbruna i botten. Låt kakorna svalna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    LaJefa 14 december 2008

    Blir dem inte hårda när man inte har jäst? Annars verkar det ju superenkelt...ingen jäsningstid...passar mig perfekt. Återkommer efter att jag har provat dem. Trevlig kväll!

    robbz 8 augusti 2010

    Vi ska testa dom idag... låter smarriga... och jag förstår ju danska - så jag kan snacka lite med dom innan dom försvinner ner i matsäcken... ;)

    robbz 8 augusti 2010

    Nu har vi provat dom... och dom var INTE goda... oerhört torra och tråkiga!!! :(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben