Kanelsnäcka

Serverar: 12 portioner

Gott med nybakade bullar.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl brun farin
  • 1 tsk kanel
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Pensling
  • 1 tsk äggvita
  • 1 msk florsocker
  • 1/2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt en ugn på 190°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
    2. Lägg smör och farin i en stor skål och rör om ordentligt. Tillsätt kanel, bakpulver, ägg och vaniljsocker. Rör i mjölet lite i taget, med en träsked, tills degen har blivit ganska seg.
    3. Rulla ut degen till ca 20 cm långa korvar, som sedan formas till en spiral (snäckform). Lägg snäckorna med ca 5 cm mellanrum på plåten. Pensla snäckorna med äggvita.
    4. Blanda florsocker och kanel i en kopp och strö detta över snäckorna. Baka snäckorna i ugnen i ca 10 min eller tills de är gyllenbruna i botten. Låt kakorna svalna före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben