Kanelsnäckor med färskostglasyr

Serverar: 30 portioner

Med inspiration från USA där bullarna gärna har mycket fyllning och glasyr. Storleken är något nedtonad i denna version men går givetvis att göra större.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 13-14 dl vetemjöl special, 780-840 g
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl ljust muscovadosocker
  • 1½ msk mald kanel
  • 1 krm salt
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 100 g naturell färskost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp. Blanda ner smör, socker och mjöl. Knåda degen smidig, ca 8 minuter i hushållsmaskin eller ca 15 minuter för hand. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
    2. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna.
    3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje bit till en avlång platta, ca 20x70 cm. Bred på fyllningen. Rulla ihop varje platta till en rulle. Skär i ca 5 cm breda bitar. Lägg rullarna i bullformar med hög kant ställda på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Vispa upp ägget och pensla bullarna med äggvispet. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Ta ut och låt svalna. Vispa ihop alla ingredienserna till glasyren och bred över bullarna när de svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben