Kanelsnäckor med kaffesmak

Serverar: 12 portioner

Smaken av kryddig kanel och mustigt kaffe harmonierar perfekt i dessa läckra små bullar.

Ingredienser

  • 6 2/3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk torrjäst
  • 3 ägg
  • 3/4 dl fingervarm mjölk
  • 50 g smält smör
  • Fyllning
  • 115 g rumsvarmt smör
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 ½ msk nybryggd espresso
  • Glasyr
  • 40 g smör
  • 1-2 msk nybryggd espresso
  • 2 dl siktat florsocker
  • Instruktioner

    1. Sikta ner mjöl, salt, socker och torrjäst i en skål, blanda och gör en grop i mitten. Vispa samman ägg, mjölk och smält smör och häll blandningen i gropen, knåda ihop till en deg.
    2. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig, arbeta in mer mjöl vid behov. Lägg degen i en lätt smord bunke, pensla ytan med lite smält smör, täck med plastfolie och låt jäsa till dubbel storlek på varm plats ca 1 timme.
    3. Lägg upp degen på mjölat bakbord och platta till den. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en 20x26 cm stor rektangel. Bred ut fyllningen ovanpå degen och rulla försiktigt ihop varje rektangel till en rulle från ena långsidan. Skär rullarna i 6 bitar vardera och lägg bitarna på 2 muffinsplåtar. Trä en plastpåse över varje plåt och låt jäsa till knappt dubbel storlek på varm plats ca 30 minuter.
    4. Värm ugnen till 200 grader och grädda kanelsnäckorna i ca 15 minuter, tills de pöser upp och blir guldbruna. Låt dem svalna på galler.
    5. Gör glasyren under tiden. Värm smör och espresso försiktigt i en kastrull tills smöret smälter. Tillsätt florsockret och värm under omrörning i ca 3 minuter tills glasyren är slät och blank och börjar sjuda upp. Sjud på mycket svag värme i ytterligare 1 minut och skeda sedan glasyren över kanelsnäckorna. Servera dem varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gds877 26 september 2009

    Jättegoda !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben