Chokladmuffins med kaffesmak

Serverar: 24 portioner

Choklad och kaffe är alltid en säker smakkombination.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl filmjölk
  • 1 dl kallt kaffe
  • 1 dl mjölk
  • 75 g smält smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl socker
  • 1/2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Vispa upp äggen i en skål. Rör ner filmjölk, kaffe, mjölk och smält smör. Blanda alla torra ingredienser. Sikta ner mjölblandningen i mjölkblandningen och rör om till en slät smet. Fyll muffinsformar till tre fjärdedelar. Grädda mitt i ugnen i 225°C ca 15 min eller tills de känns torra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben