Kanelsnäckor utan mjölk, vetemjöl och ägg

Serverar: 24 portioner

Det går att baka bullar till alla som kommer. Här är en variant som låter både mjölk, gluten och ägg allergiker vara med.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 500 g glutenfri mjölmix, sk lågproteinmix
  • Fyllning
  • Mjölkfritt margarin
  • Kanel
  • Socker
  • Pensling
  • Vatten
  • Mjölkfritt margarin
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Läs jästen i kallt vatten och tillsätt socker,salt och rumstempererat margarin. Rör ner mjölmixen i degspadet med elvisp och slå upp degen på bakbordet. Knåda väl. Rör samman margarin, socker och kanel till fyllningen.
    3. Dela degen i 2 bitar och kavla varje deg till en fyrkant. Bred fyllningen på bitarna och rulla dem till varsin rulle som skärs i 12 bitar. Lägg bitarna i bullformar, täck över med bakduk och låt jäsa i 2 timmar.
    4. Pensla dem sedan med ljummet vatten och margarin och strö över pärlsocker.
    5. Grädda bullarna mitt i ugnen i ungefär 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben