En riktig pizzadeg som görs av jäsdeg, inte sconesdeg (som i.o.f.s. är ett snabbt alternativ). Eftersom degen är vatten- och oljebaserad blir den mjölkfri. För att korta ner jästiden har jag valt att sätta quickjäst som primärt jäsmedel.
Ingredienser
½ paket Dr Oetkers Jäsblandning (se till att det är väl blandat så de båda beståndsdelarna kan arbeta ihop. Alternativet är att dubbla satsen och använda hela påsen), eller motsv. mängd färsk- eller torrjäst
2,5 dl vatten
1-2 msk olja
1 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Gärna 1-2 tsk socker som jästnäring, som påskyndar jäsningen, men som jäser bort
Vi gjorde med vanlig jäst. Det blev verkligen kanonbra!! Tack för ett bra, enkelt recept!
Toppenrecept och smidigt att göra. Gjorde på ½ vanlig färsk jäst och blandade med vattnet och sedan i med det andra. Använde mig utav special vetemjöl. Luftig och god botten blev resultatet