Serverar: 8 portioner
Tid: 2 timmar
Bra grundrecept på pizzadeg.
Lägg jästen i en bunke och blanda med 2 dl vatten och blanda tills jästen har slammat upp. Tillsätt hälften av mjölet och blanda ordentligt. Ta resten av mjölet, vatten och tillsätt olja och på slutet salt. Knåda degen ordentligt i 5 minuter så att degen blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt (jag använder plast) i 2 timmar. Sen är det bara att knåda ut degen på ett mjölat bord.
Pizzadeg
Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...
Sportlovsmat
Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...
..saknade lite ugnsgrader och stektid.....
15 minuter på 200 grader i vanlig ugn fungerade för mig :) ... bra deg även med torrjäst..
Hur mycket ät 1 st mjöl?