Pizzadeg

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

Bra grundrecept på pizzadeg.

Ingredienser

  • 1 ½ lit vetemjöl
  • 5 dl vatten (37 grader)
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    Lägg jästen i en bunke och blanda med 2 dl vatten och blanda tills jästen har slammat upp. Tillsätt hälften av mjölet och blanda ordentligt. Ta resten av mjölet, vatten och tillsätt olja och på slutet salt. Knåda degen ordentligt i 5 minuter så att degen blir smidig. Låt degen jäsa övertäckt (jag använder plast) i 2 timmar. Sen är det bara att knåda ut degen på ett mjölat bord.

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    1
    36
    4.1
    5-6
    3
    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (3)

    HalleHelena 5 augusti 2011

    ..saknade lite ugnsgrader och stektid.....

    kentsu 20 juni 2013

    15 minuter på 200 grader i vanlig ugn fungerade för mig :) ... bra deg även med torrjäst..

    peautiful 14 februari 2014

    Hur mycket ät 1 st mjöl?

    Relaterade Artiklar

    Pizzadeg
    Istället för att beställa pizza från pizzerian på hörnet går det utmär...

    Sportlovsmat
    Äntligen är det sportlovsdax! En del har förmånen att åka på vintersem...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben