Gluten- och mjölkfri pizzadeg

Även allergiker ska kunna njuta av pizza.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten, ljummet
  • 1 msk fiberhusk
  • Ca 6 dl glutenfri fin mix
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut med vattnet. Tillsätt fiberhusk, mjölmix, salt och olja. Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt 30 minuter.
    2. Knåda degen lätt och kavla ut direkt på en plåt, smord eller med bakplåtspapper.

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    1
    36
    4.3
    2 h
    8
    3

    Kommentarer (4)

    ibanilsson 2 september 2009

    Tusen tack för ett toppen recept! Degen var så lättarbetad o min man tyckte den var jättegod. Alla mina glutenintoleranta vänner skall få detta.Tack, tack. Inga-Britt

    lillemee 10 mars 2010

    hur många grader ska det vara i ugnen?? O.B.S!!!!!! : BROTTOM MED SVAR!!!!!

    maddela62 15 januari 2011

    1 msk fiberhusk? Måste väl vara 1 tsk?!!

    Asahall 11 februari 2012

    Mycket god pizzadeg med knaprig botten! Orkade inte kladda med två degar så jag gjorde bara en deg - den glutenfria. Mycket godare än den vanliga degen, tyckte vi som äter den andra i vanliga fall. Gräddade i 225 grader i 20 minuter. Detta recept kommer vi att göra hädanefter!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben