Kanel- och filmuffins

Serverar: 6 portioner

Finns bara ingredienserna hemma så går det snabbt att baka de här muffinsen som smakar som kanelsnäckor. En annan fördel är att de håller sig saftiga i flera dagar.

Ingredienser

  • 175 g rumstempererat smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk likör
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk mald kanel
  • 2 msk smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman socker och kanel till fyllningen. Ställ åt sidan.
    2. Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget, och sedan gräddfilen och likören (själv använde jag kaffelikör). Blanda väl.
    3. Rör samman de torra ingredienserna. Det är viktigt att bakpulvret blandas väl med övriga torra ingredienser, annars finns risk att kakan inte höjer sig som den ska. Blanda ner i resten av smeten.
    4. Placera 6 stora muffinsformar på en bakplåt eller i ett muffinsbleck. Fyll formarna till en tredjedel med smet. Spara lite smet till senare. Strö 1-2 tsk kanelsockerblandning över varje muffins.
    5. Fördela resten av smeten i formarna. Strö sedan ut den kanelblandning som finns kvar över muffinsen.
    6. Fördela till sist smöret på muffinsen. Grädda dem cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben