Nässelsoppa á la Laban!

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Varje år när nässlorna är späda kokar vi vår Nässelsoppa. Det är Laban 6 år som är drivande och påminner om denna tradition.

Ingredienser

  • 2 l färska nässlor
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 7,5 dl vatten
  • Ett litet knippe gräslök
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Serveringsförslag: med ägghalvor och finklippt gräslök
  • Instruktioner

    Slaka nässlorna några minuter i kokande vatten, sila och mixa nässlorna. Häll massan i en kastrull tillsammans med buljongtärning och vatten Finhacka gräslöken och lägg i soppan. Låt soppan koka upp. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt matlagningsgrädden och låt soppan sjuda 20-40 minuter till önskad simmig konsistens.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben