Nässelsoppa med curry och vildsvinsfärs

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Jag har här gjort en god krämig nässelsoppa med lite mindre mängd nässlor, lite sötpotatis och med köttfärs och curry. Istället för vildsvinsfärs kan du använda valfri typ av köttfärs, eller kanske kokta ägg. Och om du inte får tag på krämig kokosmjölk, så använd två burkar på ca 400 gram vanlig kokosmjölk. Har du inte ancho chilipeppar kan du använda paprikapulver

Ingredienser

  • 3 dl förvällda nässlor
  • 500 g vilsvinsfärs
  • 500 gram krämig kokosmjölk
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 sötpotatis
  • 2 msk currypulver
  • 2 buljongtärningar
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 tsk ancho chilipeppar pulver
  • 1-1,5 liter vatten
  • 3 msk olivolja
  • Instruktioner

    Skala lök, vitlök, sötpotatis och morot. Grovhacka lök, finhacka vitlöken. Tärna sötpotatis och morot. Stek lök, vitlök, morot och sötpotatis i olivoljan med currypulvret och salt, tills allt är brynt. Häll på vatten så att det täcker blandningen och lägg till buljongtärningarna. Koka upp och låt sedan sjuda i 20 minuter. Hacka nässlorna lite och tillsätt dem i grönsaksblandningen. Tillsätt kokosmjölken och mixa allt några minuter till önskad konsistens, tillsätt eventuellt mer vatten. Stek färsen i stekpanna med lite olivolja, salta och peppra och tillsätt även ancho chilipulver. Stek färsen och finfördela den tills den blir lite brynt och all vätska försvunnit. Tillsätt den stekta färsen i grytan med den mixade soppan, rör om och hetta upp allt i några minuter. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben