Somriga ägghalvor à-la Parma

En härlig variant av ägghalvor som jag hittade på för att ha till de gäster som inte gillar fisk och skaldjur på buffébordet. Nästa gång måste jag göra fler, för dessa gick åt omgående och uppskattades av alla. Jag gör på egengjord lufttorkad skinka, men det går ju även med köpt, men blir då avgjort dyrare.

Ingredienser

  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 msk rostad lök
  • 30-40 g lufttorkad skinka
  • 3-4 msk gräddfil
  • 1 msk finklippt gräslök
  • Instruktioner

    Dela äggen på längden och peta ut äggulorna. Skär lövtunna skivor lufttorkad skinka som strimlas och finhackas. Mal den rostade löken till smulor i en mortel. Mosa ihop äggulor, skinka och lök till en grynig massa. Blanda ner gräddfil så det blir en ganska fast smet. Fördela smeten i äggvitorna och sprid över finklippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben