Beas ägghalvor

En egenuppfunnen variant på de klassiska ägghalvorna. Blev en mycket uppskattad idé på buffébordet. Béarnaisesåsen ska inte vara kall pulversås utan antingen egengjord eller köpt som finns i affärernas kyldiskar. Även de barn som normalt nobbar ägghalvor åt med god aptit.

Ingredienser

  • 3 hårdkokta ägg
  • 3 msk kall béarnaisesås (inte pulversås)
  • 3 msk räkost
  • ½ tsk finhackad dill
  • Herbamare örtsalt
  • Rostad lök
  • Instruktioner

    Dela äggen på längden med en vass kniv. Peta ur äggulorna i en liten skål. Tillsätt béarnaisesås, räkost och dill. Mosa ihop till en slät smet och smaka av med örtsalt. Bred på smeten på ägghalvornas hela snittyta med lite höjd. Sprid över lite rostad lök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben