Ägghalvor

Äggröra i skal

Ingredienser

  • 5 st ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • ½ dl mjölk
  • 1 msk smör
  • Grovsalt
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen på längden och skölj skalen under kallt rinnande vatten. Placera skalen på fat eller ½ tallrik med grovsalt i botten så de ligger still. Tillred äggröran.
    2. (A. Vispa försiktigt samman ägget, grädden, lite salt och vitpeppar i en bunke. Vispa inte mer än att gulor och vitor har blandat sig.
    3. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll i äggen och sänk värmen. Rör hela tiden i botten med en trägaffel. Tag av värmen just innan den nått den slutliga krämiga konsistensen och fortsätt röra.)
    4. Fyll skalen med röran. Toppa med det som finns hemma. Vit italiensk tryffel, löjrom eller varför inte som de är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben