Midvintergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Inte helt traditionell. Här finns en spännande smakbrytning med kärvheten från limeskalet.

Ingredienser

  • 700 g grytkött (t ex högrev, märgpipa, ytterlår etc)
  • 2 gula lökar
  • 1 stor lime (eller två små)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • 1 tsk hela korianderfrön
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 300 g persiljerötter (eller palsternacka)
  • 400 g kokta kikärtor (en burk)
  • smör eller olja till stekning
  • Instruktioner

    Skär köttet i lämpliga bitar. Bryn i en stekpanna. Hacka och bryn löken. Smula över buljongtärningen. Krydda med svartpeppar och koriander. Häll över vattnet och koka upp. Pressa saften ur limefrukten. Häll i grytan. Lägg i skalen också och låt koka med. Tillsätt tomatpurén och persiljerötterna skurna i tärningar. Koka minst 1½ timme på låg värme. Tillsätt kikärterna och koka en stund till. Servera på ris. Drick en julöl eller något annat kraftfullt öl till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben