Midvintergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Grytor är alltid bra att finna

Ingredienser

  • 4 hg högrev
  • Smör
  • Lite vatten
  • 1½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk kummin
  • 5 hg vitkål
  • 3 morötter
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Tärna och bryn köttet i en stekpanna. Lägg över det i en gryta.
    2. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll det i grytan. Krydda.
    3. Strimla vitkålen, skiva morötterna. Blanda ner det i grytan.
    4. Koka ca 20 minuter tills köttet är klart. Strö över persiljan.
    5. Servera tillsammans med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    almerase 10 november 2011

    Helt ok gryta om man vill ha variation men jag hade längre koktid ca 40 min

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben