Mikrokladdkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Snabb och lätt att göra

Ingredienser

  • 175 g smör el margarin
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret i en bunke i mikron eller i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt därefter det smälta smöret. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner blandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en vidd mikrosäker form, ca 30cm i diameter. Har du inte en sån vidd form eller så stor mikro kan du grädda kakan i en något mindre form och häll över en del av smeten i små glas eller formar. Grädda på full effekt 6-8 minuter. Kontrollera då och då att den fortfarande är kladdig inuti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben