Glutenfri mikrokladdkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbt och enkelt om man får oväntade gäster. Kan även göras med vanligt vetemjöl men blir då inte lika "kladdig" Serveras halvljummen med glass och hallon eller kall med vispad grädde och hallon.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl Finax mjölmix
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Smält smöret. Blanda mjölmix, kakao och vaniljsocker. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner smöret och sedan mjölblandningen. Blanda till en smet och häll sedan i t.ex. en pajform i glas (eller annat mikrotåligt). Kör i mikron på full effekt (750W) i ca 5 minuter

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben