Min egen pizzasallad

Serverar: 6 portioner

Tid: 15 minuter

Vi har en pizzeria med en speciell smak på sin sallad i stan. Och detta recept är det närmsta jag kommit.

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud
  • 1 paprika av valfri färg
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl strösocker
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkål och paprika fint. Lägg i en stor skål (ska vara plats att blanda).
    2. Blanda olja, vinäger och socker.
    3. Häll blandningen över den skurna vitkålen och paprikan.
    4. Tillsätt salt och den grovmalda svartpepparn efter smak. Tänk på att ta det lugnt med svartpepparn. Jag använde ungefär ½ tsk.
    5. Blanda väl och låt stå minst 24 timmar. Blanda gärna någon gång under tiden salladen står och marinerar.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    9
    4.8
    20 min
    4
    23

    Kommentarer (1)

    The_TL 29 januari 2012

    Ska det verkligen vara så mycket socker i salladen? 1 dl verkar mycket. Mvh TL71

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben