Min första smörgåstårta

Serverar: 8-12 portioner

Tid: 16 timmar

En god och spännande smörgåstårta, med många smaker.

Ingredienser

  • 800 g hönökaka
  • 400 g gurkleverpastej
  • 170 g tonfisk i vatten
  • 400 g majonnäs
  • 7 ägg
  • 200 g mjukost naturell
  • 1 knippe dill
  • 350 g skalade räkor
  • 2 krm paprikapulver
  • 1 gurka
  • Körsbärstomater
  • Clementiner
  • 100 g physalis
  • 1 hg skinka
  • 200 g färdigskivad ost
  • 2 dl crème fraiche
  • 500 g köttbullar
  • 1 krm salt
  • 200 g pepparrotsvisp
  • Instruktioner

    1. Börja dagen innan med att koka äggen i 5-6 minuter. Blanda majonnäs, tonfisk, klippt dill och cremefraiche så att du får en jämn och fin smet. Smaksätt med lite salt.
    2. Ett tips är att blanda majonnäs och crème fraiche först, innan man blandar i tonfisken och dill. För det skall användas lite till att bredas ut runt och ovanför tårtan.
    3. Blanda mjukosten med paprikapulvret, och låt det stå och mjukna till.
    4. När man börjar med lagren så börjar man med att lägga två halvor av hönökakan i botten och därefter breda ut leverpastejen.
    5. Lägg nästkommande brödhalvor så att dem täcker de undre brödskarvarna. I detta lager så breder du ut en del av tonfiskblandningen, och ovanför denna blandning så läggs skivade ägg i ett jämt lager. Därefter läggs resterande del av tonfiskblandningen över äggen.
    6. Lägg på brödhalvorna på samma sätt som innan, och bred ut mjukosten i ett jämt lager.
    7. Lägg på de sista halvorna bröd, och bred ut majonnäsen som är blandad med crème fraichen. Låt den stå och dra över natten.
    8. Garneringen som görs nästkommande dag, kan göras efter eget utlägg, eller efter mitt foto.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben