Min nyaste blåbärspirog- mustikkapiirakka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 15 minuter

Den här blir nästan som den finska varianten på äkta "bulladeg"= vetedeg. Jag gör ingen jäsdeg utan tar litet bakpulver. Den är mager också för den innehåller kvark, inget smör eller margarin. Använder inte heller vanlig mjölk här.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • Litet salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 250 gram kvarg
  • 4-5 dl färska blåbär
  • 2-3 msk socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader
    2. Gör iordning en stor rund pajform.
    3. Vispa ägg och socker någon minut i hushållsassistenten eller med elvisp.Tillsätt salt, vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver. Sist kvargen(Jag tar en halv burk och köper den på Lidl).Rör ihop allt med en sked för det är tjockt och går ej att vispa.
    4. Sedan plattar man ut degen i formen och upp på kanterna med mjölad hand. Grädda nu i 10-12 minuter.
    5. Ta ut formen och fyll på med blåbär och strö socker överst och grädda igen i 10-15 minuter.
    6. God att äta varm likaväl som kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben