Mustikkapiirakka

Serverar: 10 portioner

Min finska mormors recept på blåbärspaj. Detta växte jag upp med och tycker att inget överträffar!

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1-2 ägg
  • 5 1/2 dl vetemjöl
  • Bakpulver
  • Över
  • 1- 1 1/2 liter blåbär (eller andra bär efter önskemål)
  • Sockras efter önskemål
  • Röra
  • 1-2 burk/ar gräddfil
  • 1 ägg
  • 1/2-1 dl socker
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Gör en smuldeg som vanligt och tryck ut den på en ugnsplåt av större modell, på fuktat bakplåtspapper. Gör små kanter. Om bären är blöta förgrädda 10-15 min i 200 grader. Strö över bären.
    2. Vispa ägg och socker pösigt och blanda i gräddfil och ägget och slå över bären. Grädda klart (tid kan variera beroende på mängd och ugn).
    3. Äts med fördel dagen efter då den har "satt" sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben