Min finska mormors recept på blåbärspaj. Detta växte jag upp med och tycker att inget överträffar!
Ingredienser
Botten
250 g margarin
1 dl socker
1-2 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
Bakpulver
Över
1- 1 1/2 liter blåbär (eller andra bär efter önskemål)
Sockras efter önskemål
Röra
1-2 burk/ar gräddfil
1 ägg
1/2-1 dl socker
Vaniljsocker
Instruktioner
- Gör en smuldeg som vanligt och tryck ut den på en ugnsplåt av större modell, på fuktat bakplåtspapper. Gör små kanter. Om bären är blöta förgrädda 10-15 min i 200 grader. Strö över bären.
- Vispa ägg och socker pösigt och blanda i gräddfil och ägget och slå över bären. Grädda klart (tid kan variera beroende på mängd och ugn).
- Äts med fördel dagen efter då den har "satt" sig.
Liknande recept
Kommentarer (0)