Min smörgåstårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Gotta =0)

Ingredienser

  • 2 påsar polarkakor med 3 st
  • 5 dl grädde
  • 1 mellanstor burk majonnäs, en smaksak
  • 1 mellanstor burk hackad gurka
  • 1 förpackning leverpastej
  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1 lagom stor lök
  • Dekoration
  • Gurka
  • Tomat
  • Räkor
  • Ägg
  • Citron
  • Dill
  • Rom
  • Instruktioner

    1. Häll grädden i en bunke. Blanda i majonäsen och rör om. Blanda i lite mer än halva hackade gurkan och rör om. Blanda i tonfisken och rör om. Dela leverpastejen i små bitar så blir de lättare att "mosa" den i smeten med de andra. Ha sedan i och rör om. Hacka löken i små bitar och blanda i.
    2. Rör om tills de blir en smet med lagom konsistens och den är bra blandad. Lägg ett bröd med botten uppåt och ha på smet i ett ganska tjockt lager så de täcker hela. Lägg ett till bröd på och gör samma sak. Lägg på "locket" och ha på lite lite smet på de så de inte blir så torrt.
    3. Garneringen är valfri men jag brukar ha Gurka, tomat, räkor, ägg. lite dill och citron. Är de en tårta till mamma så ska de vara rom på men de gillar inte jag så de skippar jag =0)
    4. Hoppas de blir gott!!

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben