Min smörgåstårta

Serverar: 10-15 portioner

Denna gör jag varje gång någon i familjen fyller år.

Ingredienser

  • 1 stor botten
  • 5 dl crème fraiche
  • 5 msk majonäs
  • 3 dl grädde
  • 1 påse ruccolasallad
  • 1 citron
  • 500 g räkor
  • 1 gurka
  • 1 ask körsbärstomater
  • svart rom
  • Dill
  • Fyllning
  • 1 ask leverpastej
  • 1 burk mandarinklyftor
  • 1 påse riven ost
  • 1 burk krossad ananas
  • 600 g rökt skinka
  • 6 kokta ägg
  • 3 msk kaviar
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden, blanda i crème fraiche och majonäs.
    2. 1:a lagret. Blanda osten, hackad skinka, ananas och lite av gräddblandningen ca 1 dl.
    3. 2: lagret Blanda sedan leverpastej och gräddblandning ca 2 msk och bred på den, lägg på mandarinerna. spar spadet och häll det över bottnarna, den blir saftigare då.
    4. 3:e lagret. Blanda i hop 4 hackade ägg, gräddblandning ca 1 dl, kaviaren. bred den över, skiva gurka och lägg på äggblandningen.
    5. Bred sen gräddblandnig över hela tårtan och garnera med tomater, gurka, ägg, lax, räkor, citron, dill och rom
    6. Runt kanten sätter du ruccolasallad.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben