Liten men naggande god till fikapausen.
Ingredienser
50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks- eller småkakssmulor
2 tsk kakao av god kvalitet
Arrakessens eller punsch efter smak
300 g grön marsipan
Florsocker till utkavling
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %
Instruktioner
- Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
- Tillsätt arrak/punsch efter smak.
- Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.
- Kavla marsipanen till en cirka 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
- Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
- Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.
- Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)