Minidammsugare Mozart

Serverar: 50 portioner

Till julgottebordet.

Ingredienser

  • 500 g Odense marsipan
  • 250 g Odense nougat
  • 150 g Odense mörk choklad 70% eller Odense chokladknappar
  • 4 cl cognac
  • Instruktioner

    1. Kavla ut marsipanen till en lång smal rektangel ungefär 4 cm bred, pensla på cognac.
    2. Skär ut nougaten i 1 cm tjocka stavar.
    3. Lägg nougaten mitt på mandelmassan, hela vägen kloss och kloss med varandra.
    4. Vik in kanterna, forma den till en rund fingertjock rulle. Skär i 3 cm stubbar. Ställ svalt en stund om den är för mjuk för att skära i stubbar.
    5. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°, tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen och se till att all choklad smälter. Den ska inte ha en temperatur över 32° utan kännas lite kall och vara lätt att arbeta med.
    6. Doppa båda ändar av rullarna i choklad. Låt stelna på bakplåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    sikaal 21 december 2012

    Lätta att göra, goda att äta! ;-D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben