Minimorotsmuffins

Serverar: 20 portioner

Morotsmys blir det med dessa söta muffins med vit frosting och morotsrosor.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl flytande smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 morötter
  • Frosting
  • 1½ dl kesella
  • ½ dl florsocker
  • Dekoration
  • 1-2 morötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Ställ 20 minimuffinsformar på en plåt.
    2. Skala och riv morötterna fint. Vispa ihop ägg och farinsocker i en bunke. Rör i mjölk och flytande smör. Blanda mjöl, bakpulver, kanel och vaniljsocker och rör i smeten.
    3. Tillsätt morötterna och rör ihop. Klicka ut smeten i muffinsformarna och grädda i mitten av ugnen i 6-8 minuter.
    4. Vispa ihop kesella och florsocker. Hyvla moroten med en potatisskalare till remsor. Rulla ihop till en "ros".
    5. Bred frostingen på de kalla muffinsen och garnera med morotsrosor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben