Minimorotsmuffins med saffransfrosting och sockrade lingon

Serverar: 35 portioner

Små men naggande goda! Saffransfrostingen smakar underbart ihop med den kryddiga kakan.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1½ tsk malen kanel
  • 1 tsk nymalen kardemumma
  • ½ tsk malen ingefära
  • 1 krm salt
  • 1½ dl solrosolja
  • 4½ dl rårivna morötter
  • Sockrade lingon
  • 1 dl frysta lingon
  • 1 msk socker
  • Frosting
  • 100 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av 1 lime
  • 2 kuvert saffran, á ½ g
  • 200 g philadelphiaost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
    3. Fyll smeten i smorda och bröade muffinsplåtar eller muffinsformar i papper. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsarna svalna.
    4. Vispa alla ingredienser till frostingen krämigt och spritsa ut på varje muffins. Vänd runt lingonen i sockret och toppa varje muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben