Pepparkaksrulle med rårörda lingon

Serverar: 18 portioner

Tid: 20 minuter

En rulltårta med "julig" smak.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 ½ dl potatismjöl
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • Fyllning
  • 1 burk kesella 10%-ig (250 g)
  • 2 dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst och rör ner mjöl och kryddor. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll på smeten.Grädda i 250 grader i 5-6 minuter. Stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper och låt kallna under en handduk. Blanda kesellan och lingonsylten och bred blandningen på kakan. Rulla ihop från långsidan. Förvara i kylskåp eller frys den.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    elinmat 4 december 2010

    Inte så god. Fyllningen god men kakan blev torr och smaken som blek pepparkaka, utan kardemumma. Jag saknar även tuggmotstånd. Byta ut potatismjölet mot vetemjöl? Jag ska testa det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben