Ingeborgs rårörda hallonsaft

Serverar: 10 portioner

En solig sommardag på flaska.

Ingredienser

  • 6 l hallon
  • 4 l vatten
  • 60 g vinsyra
  • 4 kg socker
  • 2 tsk natriumbensoat
  • Instruktioner

    Krossa bären i en stor hink eller annat lämpligt kärl. Använd en potatisstöt. Går även att krossa bären mot kanten med en slev. Häll i kallt vatten och vinsyran. Blanda noga och låt stå över natten. Häll genom en silduk. Låt självrinna ett par timmar. Krama ur det sista ur silduken. Rör ner sockret och rör tills det löst sig. Tillsätt natriumbensoat, fyll på väl rengjorda flaskor och förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    KristerR 22 april 2011

    Underbart god, Det är verkligen sommar på flaska, även barne ntjatar om att vi måste göra mer nästa år.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben