Rårörd saft - diabetiker
Mormor gjorde något liknande.
Ingredienser
2 liter bär, t ex jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär, blanda gärna ett par sorter
5 dl vatten
1½ tsk citronsyra
1 krm natriumbensoat
1 krm kaliumsorbat
Ca 5 dl Hermesetas lättströ per liter avrunnen saft
Instruktioner
Rensa och skölj bären. Koka upp vattnet och låt det kallna. Mixa bären i en matberedare. Blanda bärmassa och vatten.
Tillsätt citronsyra, bensoat och sorbat. Låt stå kallt 1-2 dygn. Rör om några gånger under tiden. Sila bärmassan och mät upp saften.
Häll i Hermesetas lättströ och rör tills det är löst. Häll saften i rena kalla flaskor, ända upp till kanten.
Sätt på lock. Förvaras i kylskåp.
Liknande recept
Rårörd saft
3
2
Rårörd svartvinbärssaft
4.7
3
5
Rårörd smultronsylt
Ingeborgs rårörda hallonsaft
5
10
1
Rårörd jordgubbssylt
5
30 min
1
5
Mormors goda rårörda jordgubbssaft och eftersylt
4.9
13 h
11
Åkerbärssylt, rårörd
4
1
Enkel och underbar saft
4
3 d
2
Pepparkaksrulle med rårörda lingon
3
20 min
18
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!