Rårörd saft - diabetiker

Mormor gjorde något liknande.

Ingredienser

  • 2 liter bär, t ex jordgubbar, hallon, vinbär eller blåbär, blanda gärna ett par sorter
  • 5 dl vatten
  • 1½ tsk citronsyra
  • 1 krm natriumbensoat
  • 1 krm kaliumsorbat
  • Ca 5 dl Hermesetas lättströ per liter avrunnen saft
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären. Koka upp vattnet och låt det kallna. Mixa bären i en matberedare. Blanda bärmassa och vatten.
    2. Tillsätt citronsyra, bensoat och sorbat. Låt stå kallt 1-2 dygn. Rör om några gånger under tiden. Sila bärmassan och mät upp saften.
    3. Häll i Hermesetas lättströ och rör tills det är löst. Häll saften i rena kalla flaskor, ända upp till kanten.
    4. Sätt på lock. Förvaras i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben