Minimunkar

Serverar: 40-45 portioner

Tid: 2 timmar

Alldeles lagom stora munkar som kan garneras med vad du själv känner för och tycker är gott. Lätta att göra, god "efterrätt" här hemma efter grillning.

Ingredienser

  • 100 g smör/margarin
  • 2 dl mjölk
  • ½ pkt jäst
  • ½ tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 7 ½ - 8 dl vetemjöl
  • 1000 g kokosfett eller olja
  • Garnering
  • 6 dl florsocker
  • 3 ½ msk kallt vatten
  • eller
  • smält blockchoklad
  • eller
  • strösocker
  • ev. strössel eller hackade nötter
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjölken låt bli fingervarmt. Smula jästen i en bunke och tillsätt mjölk/fettblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en ganska kladdig deg. Låt jäsa 40 minuter
    2. Forma 40 - 45 små bullar. Låt jäsa ytterligare 20 minuter.
    3. Värm kokosfett/olja till 160 - 170 grader. (eller kolla med en bit bröd om den blir gyllenbrun efter ett par minuter.)
    4. Fritera 4 - 6 munkar i taget. Ta upp dem och låt de rinna av på hushållspapper.
    5. Rulla dem i strösocker eller doppa de i choklad eller glasyr. Om du doppar dem kan du därefter doppa dem i strössel eller hackade nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben