Mintchokladbollar

Serverar: 12 portioner

Extra lyxiga bollar med en god mix av mint och mörk och vit choklad. Krossade polkagrisar ger knaprighet.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl socker
  • 4 msk kakao
  • 4 dl havregryn
  • 10 droppar pepparmyntsolja, ca 1 krm
  • Garnering
  • 150 g vit choklad
  • Ca 20 polkagrisar
  • 1½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt kakao, havregryn och pepparmyntsolja. Blanda till en fast smet. Rulla smeten till 12 bollar. Ställ dem i kylen.
    2. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Stöt polkagrisarna i mortel och blanda dem med kokos. Doppa och rulla bollarna i choklad. Chokladen ska täcka, men det ska inte vara ett för tjockt lager. Använd händerna eller en sked.
    3. Rulla dem i polkagrisströsslet. Lägg på bakplåtspapper och låt stelna i kylen i ca 30 minuter. Förvara kallt och lufttätt.

    Liknande recept

    4
    30 min
    1-15
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben